Trendigt med Parfums de Marly

När det gäller parfymer, så finns det ett lyxigt märke som heter Parfums de Marly. Namnet kommer av det franska kungliga residenset Château de Marly, beläget väster om det berömda palats- och trädgårdskomplexet Palais de Versailles. En parfym de har som trendar nu är Parfums de Marly Layton. Layton av Parfums de Marly är en bärnstensblommig doft för kvinnor och män. Layton lanserades 2016. Näsan bakom denna doft är Hamid Merati-Kashani.

Parfums de Marly

Parfums de Marly grundades 2009 av Julien Sprecher. Inspirationen till parfymerna kommer som sagt från Château de Marly och Ludvig XIV, fransk kung från 1643 till 1715. Han brukade dra sig tillbaka i detta slott för att befria sig från de formaliteter han själv hade byggt upp i Versailles och unna sig nära vänners sällskap och underhållning. År 1743 beställde hans efterträdare och barnbarnsbarn Ludvig XV Marly Horses, en fullstor Carrara-marmorskulptur som visar två hästar med sin brudgum, för tråget vid ingången till Château de Marly.

Århundraden senare skulle Château, tillsammans med Marly Horses, tjäna som inspiration och symbol för Parfums de Marly – ett av vår tids största nischdofthus.

Layton

Layton är en doft som passar kungar. Om Frankrikes solkung Ludvig XIV och hans barnbarnsbarn, Ludvig XV, levde idag, skulle de bära den 24/7!

Parfums de Marly har skapat en doft som är maskulin och ädel, den livar upp atmosfären och lyfter andan. Doften av Layton är stolt, men ändå graciöst. Kraftfull men ändå sammansatt. Lockande, men ändå tröstande. En doft för gentlemannen som åtnjuter en sällskaplig och lyxig livsstil

Toppnoterna i denna doft är äpple, bergamott och lavendel. Hjärtnoterna är jasmin, viol och geranium. Basnoterna är bärnsten, karamell, vanilj, rosa peppar, guaiacträ och patchouli. Du som vill köpa denna doft, du kan hitta den hos Cedvard. Hos dem finns det även en hel del andra lyxiga parfymer för män och kvinnor!